Malt, jäst, humle och vatten. Det är varken svårare eller enklare än så. Sa någon druvor?!

Ale, belgiskt, stout, hallonsoda?

Sortiment

Då vi har mer än 16 olika leverantörer av öl, kan vi inte alltid garantera att precis allt finns hemma, men vi försöker hålla vår dryckesmeny så uppdaterad som möjligt.
Vi lägger även upp dryckesnyheter på vår facebooksida.

Nyaflaskor (pdf)
Flaskölslista (pdf)
Fatölslista (pdf)

Religion

Vi gillar öl! Vi gillar verkligen öl och vi skäms inte för det heller. Tvärtom. Man skulle till och med  kunna säga att vi har en passion för öl. Malt, jäst humle och vatten ‐ så enkelt och ändå så svårt. Denna mångtusenåriga och ädla kulturdryck bryggs över hela världen i otaliga variationer, smaker och färger; ale, stout, bitter, pilsner, lambic, porter … det finns till och med dem som kallar bananavkok öl, men där drar iallafall vi gränsen.

Vi gillar öl, men vi gillar inte pekpinnar. Vi har det mesta av olika discipliner och smakriktingar. Varför inte komma och prova en rököl till exempel; passar vår XX-bitter som guldepåletter passar en uniform. En lambic som med sin fruktighet och syra blir prefekt till torskryggen. Eller låt en trappist ackomponjera våra Moules Mariniere. Vill man bara komma förbi och ta en ”öl” har vi det också.

Men, av dessa gudagivna ingredienser görs som bekant inte bara öl utan också dess destillerade motsvarighet vilken naturligtvis har samma upphöjda plats i vår republik. Geografi, och huruvida man nu stavar detta livselixir med eller utan e låter vi vara osagt ‐ en god whisky är en bra whisky, och vi har många riktigt bra whisky!

En svart marknad?

Nå hur var det nu med druvor då? Och hallonsodan ‐ vart tog den vägen?! … äaumhh ?! … Okej då, det finns trots allt de som ändå ihärdar i att vin skulle vara en dryck för gudar. Och Gary, den överlöparen, desertören och uschlingen har smugglat in ett antal riktigt goda viner. Röda, vita och till och med rosé enligt rykten. Helt i strid mot Ölrepublikens konstitution, skall påpekas. Underrättelserapporter hävdar att det till och med förekommer mjölk, mineralvatten och hallonsoda på menyn! Huga!