Självstyre sedan 2009 & svart bälte i awesome. Vad mer behöver man säga?

Det började med en dröm

Allt tog sin början i en halvskum källarlokal i Göteborg. Ingen minns längre adressen ‐ inte heller exakt när i tiden det ägde rum. Det som skulle bli Ölrepublikens frihetsrörelse var ännu bara unga arga män och kvinnor som samlats i ett gemensamt motstånd mot orättvisor, tristess och befängda påhitt så som schlagerfestivaler, allsång och all‐inclusive‐charter. Men under intag av kopiösa mängder maltdryck och fantastisk mat glömdes snart det som skulle leda till konspirationer, upplopp och revolt av och blev till sorlande brus och muntra tillrop i glada vänners lag.

Uppslupna, pånyttfödda och lite snopna rumlade man hemåt. Ingen minns längre varifrån eller vart ‐ inte heller exakt när i tiden det ägde rum. Men någon gång under kvällen hade ett frö såtts. Ett frö som grodde i de som varit där och som gjorde att de började ana att en annan, en ny verklighet var möjlig. Inte bara för dem. De förstod vad som behövde göras för att befria mänskligheten från taskiga hak, usla utbud och allmän leda. Och när väl den insikten slagit rot fanns inte längre någon återvändo.

Under sensommaren 2009 invaderar frihetshjältarna Kronhusgatan 2B och den 16 oktober samma år deklareras under pompa och ståt, pukor och trumpeter självstyre. Portarna slås upp och en ny pub och restaurang ser dagens ljus. Det geografiska läget är strategiskt perfekt och härifrån erövrades först göteborgarnas hjärtan ‐ nu väntar världen.

Utifrån denna befästning, denna bastion i Göteborg deklarerar man fortfarande sitt budskap ‐ att saker och ting inte alltid behöver vara så förbålt komplicerade. Att det ofta räcker med malt, humle, jäst och vatten för att göra livet lite roligare.

(Detta är en av få tagna bilder som finns på Ölrepublikens frihetsrörelse)